Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nazist döms - lydde inte polisen

I vintras arrangerade Nordiska motståndsrörelsen en demonstration på Östra Storgatan i centrala Jönköping. En person har nu dömts för brott.

I februari arrangerade Nordiska motståndsrörelsen en demonstration i Jönköping. I samband med händelsen störde en person polisens ingripande och han döms nu för brott vid Jönköpings tingsrätt.

Personen, som är 24 år, döms för ohörsamhet mot ordningsmakten. Enligt Jönköpings Posten dömdes mannen i mars för våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman i Stockholms tingsrätt. Straffet blev en månads fängelse och det straffet anser tingsrätten omfattar det brott han döms för efter händelsen i Jönköping, uppger JP.se.

Den dömde personen har uppgett att han inte var del av demonstrationen utan fotade för en tidning. En polis har dock vittnat under rättegången och berättade där att den åtalade 24-åringen inte lyssnade på polisens uppmaning och inte klev undan trots befallning.