Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHL-klubben plockar över HV-spelaren

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Han är utlånad till HV71 från NHL-klubben Philadelphia Flyers. Nu verkar det vara klart att målvakten Felix Sandström flyttar till Nordamerika till nästa säsong.

Felix Sandström blev klar för HV71 strax innan transferfönstret stängde 15 februari i fjol. Kort efter att säsongen tog slut skrev han på ett så kallat entry level-kontrakt med NHL-klubben Philadelphia Flyers, men lånades ut till HV71 den här säsongen.

Nu ser det ut som att tiden i HV71 går mot sitt slut. På en presskonferens under måndagen meddelade Philadelphia Flyers general manager Chuck Fletcher att Sandström har skrivit på ett rookiekontrakt och att han därför ”förväntade sig att han skulle komma över” till kommande säsong. Det rapporterar sajten Hockeysverige.se.

Sandström draftades i den tredje rundan, totalt som nummer 70, sommaren 2015. Under innevarande säsong har 22-åringen stått i 13 matcher med en räddningsprocent på 90,94.

HV71 har två målvakter, Jonas Gunnarsson och Adam Åhman, under kontrakt nästa säsong.