Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norskt brödrapar förlänger med Dalen

Kristian och Andreas Røykås Marthinsen anslöt till Dalen inför årets säsong. Nu har de norska bröderna valt att förlänga sina kontrakt med klubben i ytterligare ett år. – Det är två killar som verkligen vill något med sin hockey och hela tiden vill framåt vilket sänder signaler till de andra i laget, säger tränaren Per "Pelle" Gustafsson.

Inför årets säsong anslöt Kristian Røykås Marthinsen till HC Dalen från Kanada och Saskatoon Blades som spelar i WHL, där han gjorde 29 poäng på 62 matcher. Kristian, med norska Lørenskog IK som moderklubb, har spenderat större delen av sin karriär i Almtuna. 2017 draftades 20-åringen av Washington Capitals i sjunde rundan.

Nu står det klart att forwarden förlänger sitt kontrakt med Dalen i ytterligare en säsong.

– Jag trivs otroligt bra i laget med både lagkamrater och tränare så valet var ganska enkelt att ta. Jag har varit runt en hel del och spelat och tryggheten jag känner här i Dalen betyder mycket, det känns skönt att kunna landa ner i den. Klubben har det som krävs för att jag ska kunna ta ytterligare steg i min karriär och utvecklas som ishockeyspelare, säger Kristian Røykås Marthinsen i ett pressmeddelande.

Andreas Røykås Marthinsen, Kristians bror, anslöt även han till Dalen inför årets säsong. Andreas, med samma moderklubb som sin bror, lämnade då Österrikiska Kitzbüheler EC i AlpsHL. 22-åringen har tidigare representerat Djurgårdens IF, där han bland annat spelade åtta SHL-matcher.

På onsdagen meddelade Dalen att den norska backen förlänger kontraktet med ett år.

– Vi har varit runt en hel del och har egentligen bara spelat tillsammans som knattar, kanske att vi har representerat samma lag i någon turnering med Norge. Det är såklart kul att få spela i samma lag och bo i samma stad med det har ingenting i beslutet att förlänga med Dalen. Jag trivs enormt bra i klubben och säger som Kristian att klubben har vad som krävs för mig att utvecklas. Det tillsammans med bra lagkamrater och tränare gjorde valet enkelt och det ska bli väldigt kul att få fortsätta i klubben som har något bra på gång, säger Andreas Røykås Marthinsen.

Huvudtränaren Per "Pelle" Gustafsson är nöjd med kontraktsförlängningarna med den norska duon.

– Att Kristian och Andreas väljer att förlänga kontraktet med oss är riktigt skönt. Det är två killar som verkligen vill något med sin hockey och hela tiden vill framåt vilket sänder signaler till de andra i laget. Framförallt är det karaktärerna på killarna som hela tiden driver på oavsett om det är träning eller match. Båda två älskar hockey och ger verkligen precis allt i alla lägen för att ta nästa steg vilket dom tydligt visat nu under säsongen, säger Dalentränaren.