Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NRJ börjar sända över Jönköping

Mix Megapol och Rix FM, det är de två kommersiella radiokanaler som har frekvens för att sända över Jönköping. Nu tar NRJ över Radio Rix kanal, det uppger Jkpg News.

1993 gjorde den kommersiella radion sitt intåg i Sverige och Jönköping. I Jönköping finns två frekvenser, 105.1 och 106.0. Den lokala kommersiella kanalen Radio Match tilldelades 105.1 och Rix FM fick 106.0. Radio Match köptes senare upp av Mix Megapol som idag har frekvensen.

Men i slutet av juli nästa år så upphör de tillstånd som delades ut 1993 att gälla och efter en budgivning står det klart att NRJ nu gör sitt intåg i Jönköping, de tar över Rix FMs frekvens 106.0, det uppger Jkpg News. Mix Megapol behåller sin frekvens.

Sänder från Stockholm

– Den är värderad till en av de bättre frekvenserna i Jönköping. Vi har tagit över den eftersom vi la ett högre bud i den här budgivningen, säger Mark Iglesias, som är varumärkeschef på Bauer Media till sajten.

NRJ kommer alltså för första gången att kunna höras över Jönköpingsområdet. Kanalen kommer dock inte att ha en station i Jönköping utan sänder från Stockholm.