Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gourmetsatsningen har dragit i gång

Restaurangen Copperfield har nyöppnat med sitt nya korvkoncept och utökade lokaler.

Jnytt har tidigare rapporterat om att Hamid Roshandel expanderat sin restaurang Copperfield på Väster i Jönköping.

Restaurangen tog över grannlokalen där butiken Underbart tidigare låg och blev dubbelt så stor. I samband med nyöppningen skulle också ett nytt koncept med fokus på gourmetkorvar lanseras.

Nu har det nya Copperfield öppnat. I torsdags var det premiär för det nya konceptet.

– Jag ska inte säga att det var kö utanför dörren men det var bra med tanke på att vi dessutom hade några sista minuten-problem som vi löste, säger Roshandel.

– Under fredagen och lördagen hade vi bra med matgäster. Folk har uppskattat den nya delen och det nya konceptet.

Restaurangen kan i dag ta emot 60–65 matgäster på ovanvåningen och lika många i källaren.

Nedervåningen har dessutom gjorts om från en klassisk matsal till en lokal med mer loungekänsla där soffor och fåtöljer ryms tillsammans med en bar.

– Tanken är att det ska vara en miljö där man vill ta en öl eller en drink och umgås med sina vänner och prata, säger Roshandel.

På ovanvåningen har den ”gamla” delen kvar sin italienska känsla medan den nya delen är mer inriktat mot att försöka skapa en ”hemmakänsla”.

– Här uppe är det två olika delar med två olika karaktärer, säger Roshandel.

Läs även