Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är stora diktfesten invigd

Idag var det premiär för Poetry slam på kulturhuset på tändsticksområdet. Tävlingen pågår under hela långhelgen med runt 70 tävlande från hela landet.

Poetry slam är en form av tävlande poesi där en poet får uppträda med sin dikt på högst tre minuter som sedan betygsätts av en Jury.

– Det är väldigt mycket känslor och väldigt högt och lågt. Det är folk som läser jättesorgliga dikter samtidigt som det är någon som drar skämt. Alla är välkomna det blir oftast en härlig känsla, säger en av tävlingens arrangörer, Karolina Szewczyk.

Final på lördag

De tävlande får uppträda flera gånger och det är en totalpoäng som räknas ihop och avgör vilka som går till finalen på lördag. Charlotte Jansdotter från Uppsala var en av två som blev poängbäst under sin första gruppomgång.

– Jag är faktiskt väldigt ny i det här sammanhanget. Jag har skrivit mycket innan men aldrig inom ramen av Poetry Slam. Jag klev in på Reginateatern i Uppsala förra våren och det var första gången jag körde och så vann jag den kvällen. Sen vann jag en gång till och det förde mig hela vägen hit vilket är superkul, säger Jansdotter.

– Eftersom att det är min första tävling är det bara kul att komma hit och träffa nya människor som också är kreativa och få inspiration. Jag har som mål att ta mig över till övre halvan, men är bara glad att få vara här, avslutar Jansdotter.