JIK fick en tung start på matchen och hamnade i underläge redan efter lite drygt fyra minuter.

– Det började ganska hetsigt, båda lagen ville visa vem som bestämmer. Det blir kontringsspel och mycket kamp stundtals, menar JIK-backen Andreas Livh.

Efter mål av Filip Åkerblom och Emil Nilsen vände JIK på steken. Åkerblom skulle göra sitt andra mål i matchen innan första perioden var slut och JIK ledde med 3-1 efter tjugo minuter.

– Det visar en styrka att vi fokuserar på rätt saker och inte funderar på vad som hänt tidigare. Vi fokuserar framåt och på vad vi ska göra, säger Andreas Livh.

Direkt i inledningen av den andra perioden satte Otto Weidman 4-1 till JIK. Djurgården reducerade till 4-2 innan paus och efter sex minuter in i den tredje perioden gjorde stockholmarna även 4-3. Rickard Hessmer utnyttjade dock en felpassning av bortalaget och JIK gjorde 5-3.

Trots att Djurgården gjorde mål till 5-4, och försökte få till en kvittering var känslan att JIK hade kontroll på matchen även i slutminuterna. Andreas Livh håller med.

– Vi känner oss trygga, och har gjort det under hela säsongen. Det har varit många jämna matcher och jag tycker vi är starka varje gång det blir jämnt. Vi har byggt upp en vinnarkultur, och det känns väldigt bra.

När Livh själv gjorde mål i tom bur i slutet var matchen avgjord. Tillställningen avslutades med ett rejält gruff framför JIK-målet. Gustav Jansson i JIK och Sebastian Gafvelin i Djurgården fick båda 5 minuters utvisning. Andreas Livh hade ingenting emot de heta känslorna.

– Det är gött, sådant gillar jag.

Efter segern är nu JIK bara en seger från Superligan, och kan säkra en plats i SSL på onsdag.

– Vi ska gå in med samma fokus, och samma taktiska modell. Det gäller att jobba vidare, och avgöra det här tycker jag, avslutar Andreas Livh.

Jnytt-TV, tvåmålsskytten Filip Åkerblom ger sin syn på matchen.