Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan du testa - bli hiphop-stjärna

Backade av en legendarisk hiphop-duo och en mobil studio ska landets ungdomar i sommar få testa att bli musikartister. Hiphop-bussen vill visa att drömmar kan bli till sanning och vara ett verktyg för unga att göra sin röst hörd. Den 21 augusti kommer de till Jönköping.

Ingen som var vid liv under 90-talet kan ha undgått den minst sagt frispråkiga musikgruppen Latin Kings, som utan att linda in orden beskrev hur det var att växa upp i den hårda ändan av Sveriges miljonprogramsområden.

Nu vill en av grundarna till bandet hjälpa dagens unga att höja rösten. Tillsammans med sin bror, hiphop-producenten Masse Salazar, turnerar den forne Latin Kings-medlemmen Salla Salazar runt i Sommarsverige för att låta ungdomar bli stjärnor för en dag.

Den 21 augusti kommer hiphop-bussen till Birkagården i Jönköping. Sedan är det bara att köra igång!

Mobil studio

Med hjälp av en mobil studio och workshoppar ska ungdomar få testa att skriva texter, producera beats och därefter framföra sina verk till publik i bussen. Arbetet leds av de båda musikbröderna samt dj:n Ametist Azordegan.

Det här är andra året i rad som den svarta dubbeldäckaren rundar landet. Bakom projektet står Hyresgästföreningen, ABF, Folkets hus och skivbolaget Redline Recordings.

Tanken med projektet är att ge unga en möjlighet att reflektera över samhället och förbättra sitt självförtroende.

– Det som utmärker rappen är att man berättar om sin vardag och det man upplever som orättvisor i samhället. Samtidigt är musiken ett universellt språk som binder samman människor. Det gör hiphopen till ett kraftfullt verktyg för att göra sin röst hörd, säger Masse Salazar.

Turnépremiären inleds i Eskilstuna den 10 augusti och sedan är det besök i en rad städer innan allt avslutas i Skellefteå den 31 augusti.