Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan fler flyga till semesterön

Större flygplan, nya avgångstider – och nya avgångar till ett populärt resmål. Det är de senaste nyheterna från Jönköping Airport.

Charterarrangörerna Ving och TUI kommer att flyga med en större flygmaskin än de senaste säsongerna men även avgångstiderna ändras för flyglinjen mellan Jönköping och Mallorca.

Avgångarna kommer att ske med Thomas Cooks Airbus 321 med plats för 212 passagerare. Detta kan jämföras med de 189 platser som nu erbjuds. Den tidigare avgången på lördagskvällarna ändras till tisdagseftermiddagar. Det betyder att även ankomsten till Jönköping blir på tisdagar. Det kommer att avgångar från 21 april till 22 september.

– Det här är jättebra! Vi har länge önskat en tidigare avgångstid som gör att man slipper komma fram till sitt hotell mitt i natten. Nu får vi bra tider på både ut- och hemresa. Att vi dessutom kan erbjuda fler platser är såklart också positivt, säger Henrik Älverdal, marknadschef för Jönköping Airport, i ett pressmeddelande.

För diskussioner

Ving kommer även flyga två avgångar i juni från Jönköping till Antalya nästa säsong. Även här blir det med det egna flygbolaget Thomas Cooks Airbus 321.

– Vi är glada att kunna erbjuda flyg direkt från Jönköping Airport till flera av våra allra populäraste resmål. Dessutom är alla flygresor klimatkompenserade, något som är viktigt för oss och för många av våra kunder, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef vid Ving/Thomas Cook Northern Europé, i pressmeddelandet.

Charterprogrammet för sommaren 2020 från Jönköping är ännu inte helt färdigt. Jönköping Airport fortsätter under hösten att föra diskussioner med flera charterarrangörer om ytterligare avgångar och destinationer.

– Förhoppningen är att få in fler avgångar till Turkiet samt gärna någon serie till Kroatien eller ytterligare destination på den grekiska övärlden, säger Henrik Älverdal.