52-åriga Helena Schicht från Borås utbildade sig till textilekonom, men av en tillfällighet hamnade hon på Cirkus Maximum istället. I dag, 20 år senare, bor Schicht fortfarande i en husvagn i sex månader om året och besöker nya platser varje vecka.

- Man måste ju vara lite knäpp för att gilla det här livet. Jag är väl en rastlös själ och gillar att resa, men hatar att packa. Här ställer jag bara ner kaffekokaren och så åker vi, säger Schicht.

Under årets turné kommer Cirkus Maximum besöka totalt 150 städer och göra omkring 180 föreställningar. Kvällens föreställning i Jönköping är bara det femte stoppet för säsongen.

Cirkus Maximums nya föreställning "Supreme" involverar bland annat höglinenummer och ett efterlängtat nummer av motorcyklisterna Diroios från Brasilien.

- Vi har satsat väldigt mycket på att allting ska flyta på bra. Föreställningen ska ge energi och man ska vara glad när man kommer ut, säger Schicht om den nya föreställningen.

Oscar Espinola är en av motorcyklisterna från Diroios som turnerar med Cirkus Maximum för fjärde året i rad.

- Det som fascinerar mig är att man får resa, se landet och olika sevärdigheter. Sverige är ett väldigt vackert land och jag vill göra det mesta av tiden här, säger motorcyklisten Oscar Espinola om cirkuslivet.