Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Matnatten” kommer till stan

Snart får alla matentusiaster chans att prova åtta restauranger och krogar under samma kväll. Det är nämligen vad Matnatten handlar om, som för första gången kommer till Jönköping.

Eventet har enligt arrangören Taste Events lockat ut hundratals matälskare på stan under de sex år som det arrangerats. För första gången får nu Jönköping ta del av konceptet, som kan liknas vid ett slags öppet hus hos restauranger och krogar. Den 27 september klockan 16-23 är det dags.

Gästerna får ett klippkort och en Matnatten-pin och får sedan besöka restaurangerna och krogarna i sin egen takt och ordningsföljd. På de olika ställena serveras ett smakprov som ska återspegla restaurangens stil och koncept.

På tisdagen blev det offentligt vilka åtta krogar som deltar i premiären i Jönköping. Biljettförsäljningen är igång och det finns plats för 400 gäster.

”Stans vassaste krogar”

– Vi är otroligt nöjda med de restauranger som är med och deltar i Matnattens premiär i Jönköping, säger Sabine Bjerstedt, projektledare för Matnatten, i ett pressmeddelande.

– Restaurangerna håller väldigt hög kvalitet och kompletterar varandra på ett fint sätt, där alla är proffs i sin egen genre. Evenemanget ger gästerna en unik chans att testa på några av stans vassaste krogar.

Daniel Djurvall är ägare till White Guide-omnämnda Izakaya Moshi samt Izakaya Station som deltar i eventet. Han är dock ingen nybörjare i sammanhanget utan har deltagit i evenemanget i Växjö samtliga gånger som det arrangerats där.

– Att vara med och delta är ett unikt tillfälle för mig som krögare att hitta nya matintresserade gäster, säger Daniel Djurvall.

”Bättre än storstäderna”

Utöver sin satsning i Jönköping expanderar Matnatten till fler nya städer under 2019, som till exempel Linköping i höst. Sedan starten 2014 har över 15 000 gäster enligt arrangören besökt Matnatten och de deltagande restaurangerna.

Som samarbetspartner i Jönköping finns restaurangföreningen Taste JKPG, där ordförande Kent Ly ser fram emot att besökarna får tillfälle att upptäcka staden.

– Jag tror att många kommer att upptäcka att Jönköping har en bra variation av riktigt bra restauranger. Inom vissa nischer är vi till och med bättre än storstäderna, säger Kent Ly, som även är ägare till restaurangen Jungle Thai.