Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Nu öppnas även kulturen för barn – men äldre får fortfarande inte boka

Det är fortsatt stopp för dem som är äldre än 15 år. Däremot öppnar länets kommuner upp sin anläggningar även för kulturområdet för barn födda efter 2005.

– Tidigare har idrotten haft en särställning, säger kultur- och fritidsdirektör Mazar Alijevski i Jönköping.

Länets kommuner öppnar upp för att barn- och ungdomsverksamhet inom kultur- och fritidsområden, som exempelvis dans, ska få hålla till i kommunala lokaler igen. På grund av coronarestriktioner har detta tidigare varit begränsat till idrottsverksamhet. Men Jönköpings kommuns kultur- och fritidsdirektör Mazar Alijevski säger att kommunen förespråkar att verksamheter ska ske i grupper mindre än åtta personer, samt att de i så stor utsträckning som möjligt ska hållas utomhus. OBS: Bilden på dansarna är en genrebild från annat tillfälle. Foto: Jessica Gow/TT, Privat
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Vid ett möte i fredags med länets kultur- och fritidschefer, smittskyddet, länsstyrelsen och Smålandsidrotten såg man över råden och coronaläget i länet. Då fattades beslut om att göra kommunala anläggningar tillgängliga även för kultur- och fritidsverksamheter för barn födda 2005 och senare.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan