Bakom eventet ligger kocken Niklas Kristoffersson och ingenjören Oskar Gellerbrant från Jönköping. Tillsammans driver de företaget Hakuna mat, som ska informera och introducera ett "miljösmart alternativ till kött" för jönköpingsborna.
- Det här är en riktigt rolig grej som jag ser fram emot. Det är viktigt att lära sig att det inte alls är äckligt att äta insekter. Det är en bra proteinkälla och jag tror att det kommer att bli stort i framtiden, säger Lingons ägare, Kia Ojensa.

Maskar och gräshoppor
Fokus ligger på att man ska kunna se att det är en insekt man äter.
- Vi kommer att presentera olika typer av produkter och rätter med insekter. Det är faktiskt ett väldigt bra alternativ till kött och dessutom finns det mjöler av olika slag som är fria från gluten, säger Niklas Kristoffersson.
På menyn står bland annat skorpioner, gräshoppor och olika maskar.

Skorpion är favoriten
Att äta insekter är tabu för många och det kanske inte ser så gott ut. Men det sitter bara i huvudet, menar Kristoffersson.
- Det är en kulturgrej. Ta till exempel kräftan - den skiljer sig inte alls mycket från skorpionen med sitt skal och sin uppbyggnad. För att öka intresset och förståelsen krävs informationskvällar som denna, säger Niklas Kristoffersson.
- Själv tycker jag mest om skorpioner än så länge. Men jag är fortfarande en färsking och har inte provat allt än, säger han.

Bilder: Insectsforstarters