Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikfarlig korsning byggs om

Med start vecka 34 och under ett par månader framåt kommer ombyggnationer att pågå i korsningen Wilhelm Thams väg–Öxnehagaleden–Häradsvägen.

I korsningen Wilhelm Thams väg–Öxnehagaleden–Häradsvägen i Huskvarna passerar dagligen många skolelever, bussresenärer, cyklister och fordon. För att förbättra framkomligheten och öka säkerheten för oskyddade trafikanter bygger nu Jönköpings kommun om korsningen.

– Arbetet påbörjas under vecka 34 och vi planerar att allt är färdigt och iordningställt i november, säger projektledaren Fredrik Hanzek i ett pressmeddelande.

”Kan bildas köer vi rusningstrafik”

Arbetet kommer ske främst dagtid men när svårare moment ska utföras kan det även ske på annan tid. Under tiden arbetet pågår kommer de som rör sig i området ibland behöva välja en annan väg för att nå sin slutdestination. Detta då vissa körfält kommer stängas av.

– Vår målsättning är att inte störa trafikflödet mer än nödvändigt och arbetar därför i olika etapper. Trots det kommer framkomligheten under byggtiden påverkas och det kan bildas köer vid rusningstrafik, säger Fredrik Hanzek.

Det finns också risk att boende nära korsningen kommer uppleva buller och vibrationer under arbetets gång.