Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya ledarförebilder ska utses

Under en prisceremoni i början av året korades Helén Truong, group manager på Husqvarna, till Årets unga ledande kvinna. I dag öppnar möjligheten att nominera en ny ledarförebild i länet.

Bakom initiativet står Ridsportalliansen Jönköping. Nästa år är det femte gången som utmärkelsen delas ut. Genom att uppmärksamma bra ledarförebilder vill de få fler kvinnor i ledande positioner i länet.

– Arbetet med Årets unga ledande kvinna behövs fortfarande –jämställdhet kommer inte av sig självt, säger Nana Björnberg, en av projektledarna för Årets unga ledande kvinna, i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– För varje år har vi fått in ett ökat antal nominerade med otroligt hög kompetens, och dessutom ställer sig fler organisationer och företag bakom initiativet. Därför fortsätter vi att jobba med projektet och att lyfta fram ledarförebilder som är kvinnor.

På hemsidan aretsungaledandekvinna.se kan allmänheten till och med den 31 oktober nominera kvinnor under 35 år som bor i länet. Därefter påbörjas gallringsarbetet och under februari 2020 kommer en lista på ledarförebilder att publiceras.

Förra året kom 150 nomineringar in och hela 40 procent var förslag på ledare utanför Jönköping.

– I år satsar vi ytterligare på att locka nomineringar från hela länet, säger Maria Göransdotter, projektledarna för Årets unga ledande kvinna.