Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu skapas fler platser för sommarhäng: ”Både trevligt och säkrare”

 
På Stan
Visa alla artiklar

Förra veckan kom kommunens fyra sommarhäng-ytor på plats i centrala Jönköping. Nu gör Destination Jönköping en liknande satsning – med fokus på Gränna och Visingsö.

Som Jnytt har berättat om tidigare satsar Jönköpings kommun i år på sommarhäng-platser runt om i centrala Jönköping. Totalt fyra ställen har möblerats med bord, stolar, solskydd, belysning och planteringar, vilket skapar möjligheter för att exempelvis äta sin take-away-mat.

Nu satsar även Destination Jönköping på att placerat ut fler fikabord och sittplatser runt om i kommunen, mest i sommarpopulära Gränna och Visingsö, det meddelar Jönköpings kommun i ett pressmeddelande.

– På kort tid har vi kunna få till nya sittplatser för att göra besöket både trevligt och säkrare mot trängsel, säger Cecilia Hakeberg på Destination Jönköping.

För att underlätta för besöksnäringen att påminna besökare att tänka på Folkhälsomyndighetens rekommendationer har Destination Jönköping även tagit fram ett kit till besöksnäringen i Gränna och på Visingsö som bland annat består av golvstickers, posters, dekaler och knappar.

Runt om i Gränna där det kan vara lite extra trångt sitter även dekaler på marken för att påminna lite extra.