Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu vill J-Södra bygga en segersvit

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra tog säsongens första seger i bortamatchen mot Norrby senast. Under lördagskvällen väntar IK Brage på Stadsparksvallen och segern senast har gett vind i seglen. - Klart det blir ett lyft, säger managern Christer Persson.

Efter fyra raka förluster fick J-Södra med sig säsongens första seger från Borås Arena när Norrby slogs tillbaka. Nu är målet såklart att bygga vidare på resultatet där, även om manager Christer Persson tycker att stämningen i truppen varit bra hela tiden.

- Jag tycker det har varit en miljö och atmosfär hela tiden som egentligen inte påverkat träningen. Sen är det klart att vi är glada över första segern och kan förhoppningsvis bygga vidare på det och inte känna någon stress eller anspänning inför matcherna. Klart att det blir ett lyft, säger Persson till Jnytt.

Hur bygger ni vidare?

- Det har inte hänt så mycket, vi spelade i tisdags och var lediga i onsdags. Nu har det varit återhämtning och analys av Norrbymatchen. Det handlar om att jobba vidare på grunderna vi vill jobba med och så har vi analyserat styrkor och svagheter i Brage.

Matchen spelas klockan 18 på lördagskvällen. Borlängeklubben är tillbaka i Superettan efter några år i division 1. Laget har inlett piggt och har plockat på sig nio poäng under de fem inledande omgångarna.

Speciell match för Jallow

För J-Södras ytterback Alexander Jallow sticker matchen ut.

- Klart det är lite speciellt, jag spelade där i två år och känner många sedan tidigare och det ska bli kul att möta dem. Det är flera spelare som kommit in sedan jag lämnade men en stomme är kvar och jag känner många spelare väldigt väl, det kommer bli en rolig match, säger Jallow till Jnytt efter J-Södras matchförberedande träning på Stadsparksvallen.

Vad tror du det blir för match, kommer ni ha bollen mest?

- Jag hoppas vi kommer styra och ställa. Det är vår hemmaplan och jag hoppas vi blir det bollförande laget, säger Jallow och menar att laget har fått energi efter segern mot Norrby och hoppas laget kan ta en andra raka trepoängare.

Hur viktigt är det att få några segrar i rad?

- Klart det är viktigt för oss, vi känner nu när vi vann att vi fick jättemycket energi. Det skulle betyda mycket, säger Jallow som gjorde sitt första mål i J-Södra under matchen i Borås.

- Jag känner mig ganska lättad faktiskt. Jag hoppas det kan släppa på riktigt nu och det ser jag fram emot.