Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny brakförlust för JIK-damerna

I förra omgången förlorade Jönköpings IK med hela 0-12 mot Mora. Mot förra säsongens andra finallag IKSU blev förlusten nästan lika stor.

JIK fick en bra start på säsongen sedan det blivit seger mot både Sirius och Västerås Rönnby i de två inledande omgångarna. Men efter det har det gått tyngre.

Senast fick laget se sig besegrat med förkrossande 0-12 mot Mora, och mot IKSU gick det inte mycket bättre.

Umeålaget, som vunnit SM-guld de två senaste säsongerna, drog ifrån till 4-0 tidigt i matchen. Varsitt reduceringsmål från Jennie Bylander och Clara Lundell innebar nytt hopp för JIK, men IKSU gjorde sedan ett nytt ryck och ledde med 7-2 när halva matchen var spelad.

Sju raka mål

Micaela Lundmark reducerade sent i andra perioden, vilket betydde att det stod 7-3 efter två spelade perioder.

I slutakten kom det stora raset för JIK. IKSU gjorde sju raka mål och vann till sist matchen med förkrossande 14-3. Det innebär att Jönköpingslaget har den föga imponerande målskillnaden 3-26 på de två matcherna mot Mora och IKSU, två lag som väntas göra upp om SM-guldet även den här säsongen.

JIK återfinns på åttonde plats i en haltande tabell.