Jönköpings IK tog på torsdagskvällen emot IB Dalen på hemmaplan i den svenska superligan, SSL.

JIK vann skotten med 9-7 i den första perioden, men det var Dalen som gjorde målen och det rasslade i nätet bakom Gustav Jansson två gånger på kort tid i slutfasen av perioden.

– I den första perioden är vi inte riktigt med, men i andra steppar vi upp och det är likadant i tredje, säger Simon Karlsson till Jnytt.

Målen blev periodens enda och JIK gick till paus i ett tvåmålsunderläge.

– Det var tufft, men sån är sporten och det är bara att bryta ihop och komma igen liksom, menar Karlsson.

Karlsson skulle skjuta in JIK i målprotokollet när han satte 1-2, åtta minuter in på den andra perioden.

– Jag bryter bollen och Joel Wadsten snappar upp den, tunnlar sin gubbe och slår en öppen macka så jag kan raka in den. Det var hans mål, berömmer målskytten.

Gyllene kvitteringschans

I den tredje försökte JIK framåt och plockade bland annat ut sin målvakt med två minuter kvar. Och just Simon Karlsson fick den stora kvitteringschansen när han sånär kunde slå in bollen i mål från nära håll. Men det blev inga fler mål och matchen slutade 1-2.

– Självklart är det besviket, jag borde satt jätteläget i slutet, suckar JIK-forwarden.

– Först och främst hade vi snackat om att stänga ner deras spelvändningar och det tycker jag vi gör jättebra idag. Sen kladdar vi på bollen i första och kommer inte upp i nivå, i andra och tredje trycker vi ner dem mer eller mindre, resonerar han runt kvällens matchbild.