Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny förlust för mållöst J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

För andra matchen i rad förlorade Jönköpings Södra med 0-1 mot allsvenskt motstånd. På lördagen var det Kalmar FF som blev för svårt sedan Måns Söderqvist gjort matchens enda mål.

Eftersom cupspelet är över får J-Södra ägna sig åt träningsmatchande fram till seriestarten om tre veckor. Den här helgen väntade bortamöte med Kalmar FF på Gasten IP.

Första halvlek slutade mållös, och tränaren Jörgen Wålemark summerar de första 45 minuterna med positiva ord.

– Första halvlek var jättebra från vår sida. Vårt passningsspel var bättre än mot Djurgården, vi spelade bort deras förstapress hela tiden och gjorde det bra fram till den sista passningen. Det var kanske tajmningen mellan mittfält och anfall som gjorde att vi inte kom till klara målchanser. Men spelet fram dit var det bästa i år, säger Wålemark.

Mål efter inkast

Kalmar gjorde sitt mål nio minuter in i andra halvlek då Måns Söderqvist hittade rätt efter ett inkast högt uppe i planen.

– Det var en bra prestation och ett klassavslut, det var inte mycket att göra åt, konstaterar Wålemark, som inte är lika nöjd med spelet efter paus.

– Kalmar kom ut och satte hög press, och vi klarade inte att spela ur den. Men de hade bara tre-fyra chanser på hela matchen, de skapade inte mycket och vi hade ett bra passningsspel.

J-Södra har mött tre allsvenska lag under försäsongen, och vid samtliga tillfällen har det blivit förlust med 0-1.

”Måste få till det sista”

– Det har varit rätt tuffa motståndare. Ska vi vinna måste vi få till det sista. Vi måste få till kombinationerna så att vi tar oss till klarare chanser. Det finns mycket positivt från dagens match, nu gäller det att hitta tajmningen och spetsa formen, säger Wålemark.

Mot Kalmar debuterade nyförvärvet Marcus Johansson i J-Södra. Johansson byttes in i andra halvlek och fick ungefär 20 minuter på planen.

– Det han gjorde såg bra ut. Han vann ett par tunga dueller och styrde backlinjen på ett bra sätt. Sedan var det roligt att se Lukas Eek, som gjorde ett jättebra jobb i försvaret, säger Jörgen Wålemark.

Nästa träningsmatch spelas mot division 1-laget Carlstad United på Slättens IP i Habo på söndag kommande vecka.