Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny fräck stöldvåg i Jönköping – här är polisens uppmaning

En ny stöldvåg har drabbat Jönköping. Under helgen har polisen tagit emot flera anmälningar om stölder ur bilar som har stått parkerade vid rastplatser och utflyktsmål längs med E4 i Jönköping och Östergötland. – Tjuvarna har tagit vad man har kommit över från fordonen, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Under lördagen och söndagen rapporterades elva fall av stölder och försök till stölder ur parkerade bilar, husvagnar och husbilar i Jönköping och Östergötland. Fyra av stölderna har skett i Röttle by utanför Gränna. Även Brahehus, Skillingaryd, Mantorp, Mjölby, Taberg, och Ödeshög är platser där stölder har skett.

– Tjuvarna har tagit vad man har kommit över från fordonen. I vissa fall har datorer stulits och i andra fall endast necessärer eller resväskor med kläder, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

I några av fallen har det, enligt polisen, gjorts iakttagelser men i nuläget finns det ingen misstänkt för stölderna.

Polisen uppger att de känner igen den här typen av brottslighet från förra sommaren och vill nu uppmana folk till att inte lämna packning eller värdeföremål synligt i parkerade bilar.

Polisen efterlyser även tips från allmänheten.