Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny HV-forward på skadelistan

Artikel 343 av 346
SHL 2017/18
Visa alla artiklar

HV71 har drabbats av säsongens tredje skada. Sedan tidigare finns både David Gustafsson och Martin Thörnberg på skadelistan och nu är även nyförvärvet Johan Johnssons namn uppsatt.

David Gustafsson rehabiliterar en skadad fotled och Martin Thörnberg har drabbats av en underkroppsskada. Ytterligare en HV-forward har åkt på en skadesmäll och missar båda träningsmatcherna i Finland.

Det är nyförvärvet från Timrå, Johan Johnsson, som missar två veckors spel på grund av en axelskada. Det var i matchen i fredags, mot Rögle BK, som Johnsson tvingades kliva av efter en tackling i ryggen. Skadan innebär enligt HV71:s hemsida att forwarden blir borta i ungefär två veckors tid.

- Det är såklart tråkigt, men det är det alltid. Det spelar ingen roll vilken tid på säsongen eller vilken typ av skada det är, man känner alltid att man inte har tid att vara skadad. Sen om man kollar på smällen så kommer jag ganska lindrigt undan och hellre en skada nu än under serien, säger Johnsson till Jnytt.

"Spelet har suttit ganska bra"

I veckan som kommer är HV71 på träningsläger i Finland, laget ska där spela mot både Pelicans och HPK. Hittills har det blivit tre segrar av tre möjliga under matchspelandet.

- Både för mig och laget har det suttit ganska bra. Speciellt strukturen i spelet och de små grejerna. Vi har jobbat mycket med försvarsspel från början och både för mig och laget satt det bra från första matchen. Sen såg jag fram emot att ha tillräckligt med ork för att göra saker med pucken och vara mer kreativ, i början var jag för trött, men den delen kommer ju längre in på säsongen man kommer.

De tre skadade spelarna, Gustafsson, Thörnberg och Johnsson, kommer alla följa med till Finland.

- Det ska bli kul, lite segt är det när man inte kan spela matcher. Det ska bli kul att komma iväg hela laget och ha en bra weekend i Finland.

Jnytt:s reporter Adam Jönsson kommer åka med HV71 på lägret i Finland. Han kommer bland annat livechatta från båda matcherna.