Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Persson helt klar för ny klubb

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Motala AIF siktar på att vinna sin division 2-serie och ta klivet upp i ettan igen.

Den som ska styra laget åt rätt håll blir Christer Persson som efter många år i J-Södra som spelare, assisterande tränare och tränare tidigare i höstas klargjorde att han lämnar föreningen.

Under måndagskvällen fick spelarna i Motala AIF, i samband med en träning på Idrottsparken, veta att Christer Persson blir deras nye tränare.

Enligt uppgift är MAIF och Christer Persson överens om ett treårskontrakt.

Under tisdagen ska Persson enligt Östgötacorrespondenten först träffa MAIF:s oldboys och supporterklubb innan han presenteras på en presskonferens för allmänheten. På tisdagen har Motala AIF presenterat Persson som sin nya huvudtränare.

– Med rekryteringen av Christer Persson på ett treårskontrakt har vi nu en huvudtränare som varit på allra högsta nivå inom svensk fotboll, både som spelare och tränare. Han är dessutom erfaren trots sin unga ålder. Vi är extremt glada att vi kunde konkurrera med ett par elitklubbar om Christers signatur och att vi nu har vår långsiktiga lösning ombord, säger Daniel Soner, som sitter i klubbens sportgrupp, till föreningens hemsida.

Motala AIF och Christer Persson har kommit överens och skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre år.

Den senaste säsongen var omtumlande för Christer Persson som inledde med att vara assisterande tränare till Jörgen Wålemark. När den sistnämnde fick sparken redan efter tre omgångar klev han in i rollen som huvudtränare.

Inte vika ner mig

När även han fick lämna jobbet som huvudtränare och gå tillbaka som assisterande till förmån för Andreas Brännström var beslutet inte hans.

- Jag var inte beredd att vika ner mig och kände fortfarande spelarnas förtroende. Jag tyckte att vi hade nycklar för att börja vinna matcher igen. Men jag svalde det för att inte sätta mig själv före föreningen. Jag fick stötta det beslut som hade tagits, sa han till JP.

Christer Persson var även besviken på hur föreningen skötte affären när man sålde Peter Gwargis för rekordbelopp.

- Där är kommunikationen ganska talande. Vill man vara bygdens lag kunde man vara lite mer ödmjuk och tacksam mot Peters tidigare klubbar IFK Öxnehaga och Husqvarna FF.