Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny radiokanal ska nå de äldre

Från och med den 1 augusti tar Star FM över Rix FM:s frekvens 106,0. De har tidigare bara funnits i Stockholm och Göteborg men vill nu nå de äldre lyssnarna i Jönköping.

Som Jnytt tidigare har berättat kommer MTG och NRJ att ta över Rix FM:s frekvens i Jönköping. I samband med att det nya kommersiella radiotillståndet träder i kraft står det även klart att radiokanalen Star FM kommer att sända på frekvensen 107,0 i Jönköping.

Riktar sig till en äldre målgrupp

– Star FM har varit en riktig succé framför allt i Göteborg och kompletterar Rix FM perfekt med en något äldre målgrupp. Tanken är att det ska vara den radiokanal som många lyssnare önskar att de hade haft 1985, då Sverige endast hade statlig radio och Trackslistan var den primära källan för musik, säger Christer Modig, affärsområdeschef radio på MTG Sverige, i ett pressmeddelande.

Kanalens nya morgonshow kommer ledas av radioprofilen Jesse som är välkomnas tillbaka till MTG från Bauer Media.

– Jesse var med och startade Rix MorronZoo för 20 år sedan och det känns fantastiskt kul att han kommer tillbaka till MTG. Han är en av Sveriges mest rutinerade programledare och en pionjär inom kommersiell radio då han redan på 80-talet sände på Radio City. Star FM är som klippt och skuren för Jesse, säger Christer Modig i ett pressmeddelande.