Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny seger för formtoppat HV71

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 stod för en ny bra insats och besegrade ett formstarkt Rögle med 3-1 på bortaplan. Isac Brännström blev en stor och något oväntad matchhjälte när han bröstade in segerpucken i mitten av den tredje perioden.

Inför lördagsomgången var det ligans två formstarkaste lag de fem senaste omgångarna som möttes i Lindab Arena.

Rögle BK började i ett högt tempo och tryckte tillbaka HV i de första bytena, men HV kunde reda ut stormen och tog sig in i matchen på ett bra sätt. Mattias Tedenby och Joakim Andersson hade varsitt bra läge.

Båda lagen skapade dock bra chanser under den första perioden, men några mål blev det inte.

– Jag tycker de börjar starkt och får ner oss djupt och skapar lite. Sen växer vi in i det allteftersom och jag tycker vi är bättre under andra halvan av perioden, säger Mattias Tedenby i en pausintervju med Cmore.

I den andra perioden började Rögle återigen piggt och tog ledningen redan efter en dryg minut. Alen Bibic skickade in pucken mot mål och den studsade fram till Trevor Mingoia som tryckte dit den bakom Felix Sandström.

Knappt två minuter senare fick HV spela powerplay och behövde bara 15 sekunder på sig att göra mål. Pucken gick mellan Mattias Tedenby och Markus Ljungh som hittade Nils Andersson. Den högerfattade backen sköt direkt och pucken gick i mål.

– Vi hade en tuff start på säsongen i powerplay när det var grus i maskineriet. Men de 10-15 senaste matcherna har det släppt lite och nu vet vi vad vi ska göra och gör det bra. Vi får bygga vidare på det, säger Andersson till Cmore.

I resten av perioden var HV71 det bättre laget och skapade stundtals ett bra tryck. Men några mål blev det inte och det var 1-1 inför den tredje perioden.

Oväntad matchhjälte

Den tredje perioden var jämn och tät inledningsvis där de heta målchanserna uteblev helt. Därför kom målet till 1-2 något oväntat. Mikko Lehtonen skickade in pucken mot mål och den studsade upp i luften, Isac Brännström störtade fram och bröstade pucken i mål. Ledningsmålet godkändes först efter videogranskning.

Med drygt två minuter kvar tog Rögle ut sin målvakt och satsade allt på ett kort. Det lönade sig inte. Andreas Thuresson kämpade fram pucken till Anton Bengtsson som skickade in den i tom bur från mittlinjen.

HV71 har nu vunnit 9 av 12 matcher sedan Stephan "Lillis" Lundh tog över huvudansvaret och HV är klart formstarkast i SHL under samma period.