Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny skadefrånvaro för nyförvärvet

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Axel Lindahl fanns med i Jönköpings Södras trupp mot Frej i lördags. Men nu ser det ut som att nyförvärvet inte kommer till spel i nästa match. – Han fick en liten smäll och fick ont, säger sjukgymnasten Christoffer Holmgren.

Axel Lindahl stukade foten på träning strax före seriepremiären och fick följa de sex första seriematcherna från sidan. Men i mötet med Frej senast fanns han med på bänken, utan att få speltid.

Nu är det högst osäkert om 23-åringen finns med i truppen i matchen mot Gefle på fredag.

– Jag ska inte säga att han har åkt på ett bakslag, utan han fick en liten smäll på träning, det gjorde att han fick ont. Han bör dock kunna träna snart igen, jag varken hoppas eller tror att det blir långvarigt. Vi ska göra en avstämning i kväll men troligtvis är han inte med i nästa match. Han bör spela en U21-match innan han spelar a-lagsmatch, säger Christoffer Holmgren på onsdagseftermiddagen.

”En försiktighetsåtgärd”

Peter Gwargis fanns inte med på onsdagens träning eftersom han fått en smäll, men där ska det inte finnas någon risk för längre skadefrånvaro.

– Som jag förstår det var det bara en försiktighetsåtgärd. Han har fått en stämpling och det ska inte vara någon större fara, säger Holmgren.

Även Lukas Eek körde egen träning vid sidan av.

– Han är lite överbelastad i sin höft, han är inte helt frisk än. Han behöver uppbyggnadsträning och avlastande rehab, förklarar lagläkaren Lars-Göran Hassel.

Alexander Jallow klev av träningen i ett tidigt skede, men han meddelar själv att det inte är någon fara.

Närmar sig comeback

En spelare som inte har långt kvar till en comeback är Joakim Karlsson, som tvingades kliva av med en skada i vaden mot Öster för tre och en halv vecka sedan.

– Han ökar på träningsgraden men är inte matchklar än. Han har börjat jogga och deltar i fotbollsövningar men får nog vänta en eller två veckor innan han kan spela match, säger Hassel.

En annan försvarsspelare, Erik Moberg, har lite längre kvar innan det blir aktuellt med matchspel.

– Han fick avlasta förra veckan men nu kör han intensivare träning och är med i fotbollsmässiga övningar. Vi får se hur han reagerar på den här veckans träning. Han är sjukskriven månaden ut, säger Hassel.

Utöver dessa spelare finns den långtidsskadade trion Anton Cajtoft, Anton Andreasson och Tommy Thelin på J-Södras skadelista.