Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Författare gör dundersuccé

Förra året toppade Jönköpingsförfattaren Carl-Johan Forssén Ehrlin återigen bästsäljarlistan på Amazon, denna gång med sin nya bok ”Modiga Morris – En vecka upp och ner”.

Carl-Johan var den första egenutgivna författaren att toppa Amazons bästsäljarlista med boken ”Kaninen som så gärna ville somna” och var också den näst mest sålda författaren i Japan under ett halvår. Hans framgångssaga fortsätter även på den japanska editionen av Amazon.

– Att ”Modiga Morris” än en gång har toppat Amazons bestseller-lista i Japan känns fantastiskt. Den tar ett annat grepp än tidigare böcker så det känns kul att efterfrågan är så stor och att jag får fortsätta vara big in Japan, säger Carl-Johan Forssen Ehrlin, i ett pressmeddelande.

Fick revansch

När författaren först släppte boken ”Kaninen som som så gärna ville somna” 2011 gjorde han det genom eget förlag. Detta då bokförlagen inte tog emot hans idé så som han hade hoppats på. Boken avfärdades nämligen som ”konstig”, något som de senare skulle få anledning att ångra.

Den vågade satsningen har nu gjort Huskvarnabon till en välkänd barnboksförfattare världen över. Boken har sålts i fler än 2,6 miljoner exemplar.

Ny succé

”Modiga Morris”, som alltså under 2018 toppade Amazons bästsäljarlista, tar en ny vinkel och tacklar vardagsproblem.

– I den här boken försöker jag använda coachtekniker och psykologiska tankar kring hur man kan tänka som förälder för att hjälpa sitt barn vid vanliga vardagsproblem. Det blir lite som en instruktionsbok för föräldrar, fast i sagoform, säger Carl-Johan Forssen Ehrlin i en tidigare intervju med Jnytt.

Läsarna får följa Morris; en helt vanlig pojke som tycker om att klättra i träd, cykla och leka med vänner. Hans familj har precis flyttat till en ny stad och den första veckan får Morris uppleva många nya känslor som han aldrig känt förut och veckan blir helt upp och ner.