Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny toppspelare klar för HV71

Artikel 26 av 30
SDHL 2018/2019
Visa alla artiklar

HV71 fortsätter värva meriterade spelare. Nu står det klart att centern Michelle Löwenhielm, 24, ansluter till det redan stjärnspäckade laget.

Löwenhielm kommer närmast från spel i Connecticut Whale och damligan NWHL.

Innan dess gjorde forwarden fyra säsonger på University of Minnesota. Där var hon bland annat lagkamrat med HV-backarna Jessica Healy och Sidney Morin.

När Löwenhielm nu återvänder till svensk ishockey blir det alltså för att spela i HV71.

– En bra tvåvägscenter som är väldigt skicklig på tekningar. Hon kommer att passa bra in i vårt system och har en fin spelförståelse både med och utan puck. Michelle kommer bidra med mycket rutin, inte minst från alla sina matcher med landslaget, säger Lucas Frey, tränare i HV71 Dam, i ett pressmeddelande.

Löwenhielm har spelat fem VM-turneringar och ett OS finns på meritlistan. Centern har dessutom hunnit med att vinna SM-guld med AIK.

HV71 har under årets silly season stått för flera uppseendeväckande värvningar. Storstjärnor som Kennedy Marchment, Anna Borgqvist, Sidney Morin, Kaitlyn Tougas, Anna Kjellbin och Danielle Stone är några av namnen som skrivit på för klubben.