Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny tuff värdemätare väntar J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

I dag åker Jönköpings Södra till Kalmar för att spela träningsmatch mot allsvenska Kalmar FF. Med i truppen finns J-Södras senaste nyförvärv, Marcus Johansson. I dag spelar Jönköpings Södra match borta mot allsvenska Kalmar FF. Jesper Svensson, J-Södras evighetsmaskin, ser fram emot matchen.

– Det blir en spännande match, alltid kul med träningsmatch och se var vi själva står. Alltid kul att möta lag som ligger högre, intressant att se hur de ställer upp med sina nya spelare, säger Svensson till Jnytt.

Jesper Svensson är på det stora hela nöjd med försäsongen som den sett ut hittills, han tycker att laget är i fas kring där de ska vara den här tiden på året.

– Jag tycker att träningarna flyter på bra och det finns en tanke med varje träning. Jag tycker att vi gjorde en bra match mot Djurgården senast. Första 45 var väldigt bra, då vågade vi hålla i bollen bra och spela ut vårt register.

Det är ofta väldigt högt tempo på träningarna?

– Ja, det är det, och jag älskar ju att träna så det är kul.

I vintras ryktades Jesper Svensson till just Kalmar FF. Men det är han inte så sugen på att prata om, trots att han får frågan om hur det blir att möta laget som var intresserat av honom så sent som för någon månad sedan flera gånger.

– Det blir en spännande match, konstaterar han lugnt och ler.

Många saknades

Det finns en rad frågetecken i J-Södra inför matchen. Under torsdagens träning saknades trion Tommy Thelin, Sebastian Crona och Fredrik Olsson helt. Det är oklart om någon av dem är med i matchen, Olsson var med i full träning under fredagen.

Dessutom körde Alexander Jallow och Peter Gwargis rehab vid sidan av övrig trupp – det var mer som säkerhetsåtgärd efter hårt tränande och matchande, men det är även oklart om och hur mycket de spelar i matchen.

– Vi tar inga risker i Kalmarmatchen, vi ska spela igenom hela truppen. Vi ska göra en bra match så klart men vi får vara försiktiga. Sen måste vi toppa så vi kommer i toppform till seriepremiären, säger Jörgen Wålemark.

Däremot kommer lagets senaste tillskott, mittbacken Marcus Johansson som blev klar under gårdagen, att finnas med i truppen. Johansson kommer dock inte att spela från start.

Efter dagens match återstår två träningsmatcher innan det är dags för premiär i superettan för J-Södra. Laget har Carlstad United och IFK Värnamo kvar att möta. Båda de matcherna spelas på konstgräset i Habo.