Johanna Bundsen väntar barn och finns inte med bland målvakterna i det svenska landslaget som ska spela VM i Japan under november/december.

Det gör däremot veteranen och Jönköpingsbördiga Filippa Idéhn, som till vardags spelar i Silkeborg-Voel KFUM. Idéhn har redan 112 a-landskamper och har spelat sex stora internationella mästerskap.

När Bundsen saknas är det två mästerskapsdebutanter som tar de andra målvaktsplatserna i truppen. Det är Århus-målvakten Martina Thörn och Jessica Ryde från Herning-Ikast som har tagits ut.

En spelare som också finns med är Isabelle Gulldén som blev mamma i juli. Nu är hon uttagen till sitt 14:e mästerskap för Sverige, vilket är fler än någon annan damspelare deltagit i.

– Vi har en trupp som har spelat tillsammans länge och med spelare som är trygga i vårt spel. Vi vill fortsätta att vara med och utmana om semifinalplatserna och vi har många gånger de senaste åren visat att vi kan slå även de bästa lagen, men vi behöver också hitta en bättre jämnhet, säger förbundskapten Henrik Signell, i ett pressmeddelande.

VM-turneringen avgörs i japanska Kumamoto den 30 november-15 december. Det svenska laget samlas den 19 november och ska spela mot Norge i en träningslandskamp några dagar innan turneringen inleds.