Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya ägare till känd restaurang

Restaurang På Strand vid Vätterstranden har fått nya ägare. Makarna Petra och Ninos Zeitoun har köpt restaurangen av George och Rosi Hanna och kommer nu att driva den vidare.

- Alla papper är inte hundraprocentigt klara än, men vi räknar med att ta över verksamheten den 1 juni, säger Petra Zeitoun till Jnytt.

Paret har för ett tag sedan flyttat från Frankrike till Jönköping. Från början var det inte planerat att man skulle köpa en restaurang.

Spontan grej

- Nej, det kom mer som en spontan grej. Min man ville ha något eget och när vi var och åt på På Strand en kväll så hörde vi att restaurangen låg ute till försäljning. Vi blev intresserade och på den vägen är det, fortsätter Petra Zeitoun.

Några större förändringar gällande inriktningen kommer det inte att bli till en början. Det blir en fortsatt satsning på orientalisk och libanesisk mat.

- Och sedan är det väl ofrånkomligt att det blir något franskt i köpet framöver också, skrattar Petra.

Glasskiosken som finns vid terrassen ingår också i köpet.

Av med tillståndet

Så sent som i slutet av februari skrev Jnytt om På Strand när restaurangen blev av med sitt alkoholtillstånd.

Då var Ola Nilsson (KD), ordförande i socialnämnden, mycket kritisk till restaurangen och menade att man bland annat sysslat med olaglig alkoholförsäljning.

– Både medborgare och polis vittnar om ordningsstörningar. De har serveringstillstånd till klockan ett på natten men har haft servering både till klockan två och tre. Polisen har tagit foton som bevisar detta. Om restauranger i centrum skulle göra så här skulle det bli stora problem, till exempel i form av våld, så det är väldigt allvarligt.

- Det här är ett brott som kan ge böter och upp till två års fängelse i straffskalan. Dessutom har de bytt namn och adress på restaurangen utan att meddela det till tillståndsenheten, och det är därför som vi fortfarande kallar det för På Strand, sa Ola Nilsson till Jnytt.