Kampsportsklubben Heavy Hands Muay Thai, som bildades 2012, har flyttat ner en våning i fastigheten på Bultvägen på Ljungarum, något man hoppas ska ge ett lyft för verksamheten.

– Lokalen är tre gånger större än den gamla, säger ordföranden Jonatan Kumlin.

– Vi har hållit på och renoverat hela sommaren, vi har både rivit ner och slagit upp väggar. Det har varit mycket pengar för en liten förening, men vi har fått hjälp av många sponsorer. Det här är ett nödvändigt steg i vår utveckling eftersom vi var trångbodda i den tidigare lokalen.

Klubben har drygt 100 personer i träning den här terminen, och tack vare den nya lokalen kan man ha fler medlemmar igång samtidigt.

– Det innebär att vi kan arrangera tävlingar och att de som tävlar på elitnivå kan sköta sin fysträning här. Vi har dessutom ett rum där barnen kan göra sina läxor, så det är bara förbättringar, säger Kumlin.

Det råder optimism och framtidstro inom Heavy Hands. Föreningen planerar att arrangera sin första tävling senare i höst, och en av utövarna – Erik Berglund – åker på EM i oktober medan Oliver Axelsson har fått en landslagsplats i kickboxning.

I våras avgjordes VM i thaiboxning i Jönköping, och Heavy Hands hoppas nu dra nytta av ett världsmästerskap på hemmaplan.

– Vi känner att fler känner till just thaiboxning än innan, men det är svårt att säga om det bror på VM eller att vi har ny lokal eller för att vi har marknadsfört oss. Vi har i alla fall haft tryck på våra nybörjargrupper, säger Jonatan Kumlin.