Det i Huskvarna och på Liljeholmen, vilket gör att det blir dyrare att lämna bilen hemma för de boende i området. En gata som bland annat får betalparkeringar där det tidigare varit fritt är Odengatan i Huskvarna.

– Vem har kommit på den briljanta idén att sätts upp parkeringsautomater på den lilla vägen? Vem vill betala 500 kronor i kvarteret för att ha sin bil ståendes hemma. Och anledningen ska vara att vi ska åka mer buss? säger en boende i området sarkastiskt, och menar att det kommer att slå hårt mot alla unga som bor i kvarteret.

– Det hade varit bättre om parkeringen var fri och man slapp betala, säger en kvinna vi möter på Odengatan.

Pansilia och Peter Adam bor på Linnégatan och berörs själva av att parkeringarna i området nu kommer att kosta pengar.

– Det blir inte roligt och det var med så kort varsel vi fick veta det. Vi har bott i området i sex år och det har alltid varit gratis att stå dygnet runt. Jag vet många som är besvikna över det här, säger Pansilia Adam.

Hon har ännu inte räknat på vad de nya parkeringsavgifterna kommer innebära för ökade kostnader för henne varje månad, då hon inte har fått besked hur mycket en boendeparkering kommer att kosta. Hon tror dock att boendeparkeringen kommer att bli lite billigare än de vanliga parkeringarna.

– Vi har en granne som har sålt sin bil på grund av att detta. Det blir för dyrt i längden att ha bil. Grannen känner att det inte går att hålla på och flytta bilen hela tiden heller, säger Pansilia Adam.

Maria Olsson är ute på promenad med Stefan Thoren, som hon är personlig assistent åt. Hon berörs inte själv av de nya parkeringsavgifterna, men tycker att det är dumt att de nya parkeringsavgifterna slår så hårt mot de boende.

– Jag har full förståelse för att det finns dem som känner att de inte kan ha bilen kvar, säger hon.

En boende i området har tröttnat på trafiksituationen i kommunen. Förutom betalparkeringarna riktar han kritik mot utformningen av vissa bussfickor och vägar som han menar har farthinder som slår sönder folks bilar.

– Värst är vägen mellan Kinnarps arena och Huskvarna, Liljeholmen och Ådalsvägen i Huskvarna. När det gäller bussfickorna ser det ut som om någon vänt ritningen ut och in och bussarna blockerar för bilisterna. Det är verkligen inte byggt för att köra bil i stan.

Missa inte filmen från Ådalsvägen, en väg med många farthinder.