Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Nya smittovågen ökar oron hos lärare – inte givet att alla har skyddsutrustning: ”Ska vara generös för den som är orolig”

I gymnasieskolorna ska det finnas tillgång till visir, men lärare i grundskolan får själva efterfråga skyddsutrustning om de önskar det.

– Jag har inte hört om någon som blivit nekad skyddsutrustning i skolan. Om man är orolig för att bli smittad av covid-19 så ska man vara generös med att tillgodose skyddsutrustning, säger Liselotte Lundell, huvudskyddsombud och ledamot i Lärarförbundet.

Liselotte Lundell, huvudskyddsombud och ledamot i Lärarförbundet, konstaterar att det inte är alla lärare som har tillgång till skyddsutrustning. FOTO: Sara Sandbacka.
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Smittspridningen är just nu hög i Jönköpings län och regionen märker att allt fler yngre läggs in på sjukhus för vård. Lärarförbundets lokalavdelning i Jönköping har märkt att oron bland lärare för att bli smittad har ökat de senaste veckorna i takt med att även den brittiska mutationen, som tros vara mer smittsam, fått fäste i länet.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan