Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför lämnade HV-tränaren succélaget

Beskedet att Lucas Frey lämnar serieledande HV71 med omedelbar verkan kom som en chock. Några dagar senare menar SportExpressen att anledningen ska vara en allvarlig ögonskada som HV-tränaren ådragit sig. – Än i dag två månader efter har han inte fått tillbaka synen utan har fortfarande kraftigt nedsatt syn, säger Peter Ekelund till tidningen.

Det var i torsdags som chockbeskedet kom: Lucas Frey lämnar rollen som huvudtränare för HV71:s damlag med omedelbar verkan med anledning av personliga skäl.

– Vi har haft en diskussion över en längre tid med Lucas Frey, där det nu är personliga skäl som gör att han väljer att kliva av, sade Peter Ekelund, general manager i HV71, till Jnytt då.

På lördagen publicerade SportExpressen nya uppgifter som tyder på att anledningen till Lucas Freys avhopp ska vara en ögonskada. HV-tränaren ska enligt tidningen ha fått en smäll mot ögat under en övning på is tidigare under hösten, vilket ska ha resulterat i en allvarlig ögonskada.

– Det stämmer. Det var på en tränarutbildning för snart två månader sedan som de hade en övning ute på isen och där fick han en smäll mot ena ögat som var ganska allvarlig och som gjorde att ambulansen kom för att hämta honom och körde honom till sjukhuset, säger Peter Ekelund till SportExpressen, och berättar att Lucas Frey nästan miste synen.

Gjorde smällen att han förlorade synen?

– Ja, och än i dag två månader efter har han inte fått tillbaka synen utan har fortfarande kraftigt nedsatt syn. Utöver det har han dessutom dragit med en rejäl migrän som gjort att han mått väldigt dåligt, och de två sakerna gjorde att han inte kunde stå i tränarbåset. Han mådde för dåligt, och har åkt hem för att få hjälp.

HV71 meddelade i samband med tränarförändringen att den tidigare assisterande tränaren Joakim Engström tar över som ny huvudtränare. Engström kommer att leda laget säsongen ut, och arbetet med att komplettera ledarstaben med ytterligare ett namn är i full gång.