Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Lillis”: Jag kliver inte undan

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Efter två och en halv säsong som assisterande tränare blir Stephan ”Lillis” Lundh ny huvudtränare i HV71. – Det fanns ingen tvekan när jag fick frågan, säger den rutinerade 59-åringen till Jnytt.

På söndagseftermiddagen meddelade HV71 att Johan Lindbom entledigas från tränaruppdraget och att Stephan ”Lillis” Lundh blir ny huvudtränare.

Lundh, som varit assisterande tränare i klubben i två och en halv säsong, tar ett kliv uppåt och blir huvudansvarig.

– Det är ganska naturligt eftersom jag har varit i situationen tidigare. Jag har aldrig varit rädd för ansvar och tvekade inte när jag fick frågan, det fanns ingen tvekan alls. Jag har trivts enormt bra i HV71 från första stund och jag gillar att ta ansvar. Jag skulle aldrig kliva undan i ett sådant här läge, säger Lundh.

Fem raka förluster

Lundh lider dock med Johan Lindbom som han har jobbat tätt ihop med de senaste åren.

– Jag känner en stor förlust i att Johan inte är kvar längre, det känns tufft och tråkigt. Han är en fantastisk människa och har gjort allt han kunnat. Men jag har samtidigt full förståelse för att Johan Hult (sportchefen) har tvingats ta ett sådant beslut, säger han.

HV71 har fem raka förluster, tre av dem efter övertid, och återfinns först på elfte plats i SHL-tabellen. Helt klart en stor missräkning. Det stora problemet är målskyttet, eller rättare sagt det uteblivna målskyttet.

– Det är en jäkla utmaning att vända det här. Vi har ett bra lag men det krävs hårt jobb för att vi ska vända på det. Jag kommer att ta ett snack med ledarteamet i kväll och med spelarna i morgon, och det gäller att ta på blåstället. Det handlar om att skapa energi, säger Lundh.

”Kolla över allting”

– Vi får kolla över allting. Det hade varit jobbigare om vi inte varit där men nu har vi varit nära många gånger. Det gäller att skruva ännu hårdare på skruvarna, att vi blir ännu tryggare och ännu bekvämare för att vi ska göra fler mål.

Hur ser du på situationen ni befinner er i?

– Jag ser positivt på det. Det är en utmaning eftersom vi har sju-åtta poäng upp till lagen ovanför. Men det är greppbart att klättra uppåt. Hela livet är någon form av kamp och det handlar om att ta smällarna. Vi ska köra hårt.

Stephan ”Lillis” Lundh gör sin första träning som huvudansvarig på måndagsförmiddagen och nästa match spelas borta mot Rögle på torsdag.

Fotnot: Johan Lindbom meddelar i ett sms till Jnytt att han inte vill lämna några kommentarer i detta skede.