Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyförvärvet: Är hänförd och förälskad

Wetterbygden Stars har hittat sin ersättare till Kyle Rowley och Waly Niang under korgarna. Det blir den 203 cm långe powerforwarden Moussa Kone som får uppdraget att hålla rent i tresekundersområdet. – När väl möjligheten kom upp var det inte mycket att tveka på, säger nyförvärvet.

"Med meriter från både tyska Pro B, spanska LEB Gold och LEB Silver får Stars in en betydligt mer mobil spelare än vad som nödvändigtvis var fallet med Carl Engström och Kyle Rowley i fjol", skriver Wetterbygden Basketball i ett pressmeddelande.

Under de två senaste säsongerna har Moussa Kone varit hemmahörandes i Spanien, först i Navarra i LEB Silver där han snittade 14 poäng och åtta returer per match för att sedan få chansen under föregångna säsongen i Palencia i LEB Gold där han snittade drygt fem poäng och fem returer per match.

"Förhållandevis snabbt"

– I Moussa Kones fall gick det förhållandevis snabbt. Som vanligt är det i första hand coacherna som gör merparten av allt förarbete, som identifierar spelarna och som tar ansvar för att den aktuella spelaren passar in i både filosofi och lagbygge. Det vi kanske lägger ner mest tid på är att försöka få in referenser gällande den aktuella spelarens karaktär, vi vill ogärna ha in “orosmoment” i gruppen, säger sportchefen Dennis Aulander i pressmeddelandet.

– I fjol försökte vi använda oss av stora, traditionella centertyper men efter att ha utvärderat fjolårssäsongen med coachteamet har vi insett att svenska SBL inte nödvändigtvis är en liga för de här riktigt stora spelarna som ofta föredrar att spela med ryggen mot korgen. I Moussa Kone hoppas vi fått in betydligt mer fart och mobilitet samtidigt som vi inte gör avkall på vår returtagning. Jag tror att Moussa Kones försvarsspel och returtagning kan bli en obehaglig överraskning för många motståndare under kommande säsong.

Ser fram emot äventyret

Moussa Kone ansluter till Wetterbygden Stars inom en månad – ett äventyr som han ser mycket fram emot.

– När väl möjligheten kom upp att åka och spela i Sverige var det inte mycket att tveka på. Jag har sett videos med mitt nya lag och jag måste erkänna att jag både hänförd och förälskad. Precis som jag verkar mitt nya lag älska att spela tillsammans och med en slags osjälviskhet som verkligen tilltalar mig. Jag kommer försöka bidra med mycket energi, starkt försvarsspel och ett ledarskap som gör det möjligt för Stars och dess individer att fortsätta utvecklas. Jag hoppas även kunna bjuda på lite show, säger han.

Kontraktet med 26-åringen är skrivet över ett år.