Thomas Ekström har kommit att bli 54 år och har egentligen sedan tidigt 1980-tal ständigt förknippats med basketen. 1983 var han med och grundade Forum Basket, ett åtagande och ett engagemang som fortfarande hänger i, inte minst i rollen som ordförande.

Sedan bildandet av Wetterbygden Basketball 2014 har Thomas Ekström varit en av förgrundsfigurerna. Med två lag i högsta serien från och med säsongen 2018/19 har inte kraven, förväntningarna och arbetet med att vara en trovärdig produkt, på plan såväl som utanför plan minskat, utan tvärtom – mer än någonsin kommer Wetterbygden Basketball ha högt ställda förväntningar och målsättningar.

"Allvar med vår satsning"

"För att lyckas med detta är rekryteringen av Thomas Ekström på alla sätt och vis en fullträff, men också lite av en förutsättning för att kunna fortsätta att utveckla en ideell verksamhet till att gå mot en mer professionell organisation", skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Rekryteringen av Thomas Ekström är på många sätt monumental för oss. Detta är ett kvitto på, även om vi har en lång väg kvar att vandra, att vi är på väg att successivt växla över från den ideella organisationen som ofta är synonymt med föreningsverksamhet i Sverige, inte minst inom basketen, till en mer professionell verksamhet. Vi kommer aldrig att överleva utan all vår ideella personal, samtidigt som vi heller aldrig kommer att överleva om vi inte hittar människor som har det i sin profession att föra vårt varumärke framåt. Med Thomas Ekström som anställd i rollen som GM så ökar detta vår trovärdighet både internt och externt och påvisar att vi menar allvar med vår satsning, säger ordföranden Andreas Krona.

Dröm som blir sann

För Wetterbygden Basketballs nya general manager är det en dröm som blir sann att kunna jobba med basket på helhet i allmänhet och med Wetterbygden Basketball i synnerhet.

– Detta är utan tvekan en dröm som nu går i uppfyllelse. Jag har jobbat ideellt med basket under drygt 35 år och samlat på mig både kunskap, erfarenhet och viktiga relationer runt basketen som jag nu skall få jobba med på heltid i Wetterbygden Basketball regi, säger Thomas Ekström själv.​