Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt landslagsuppdrag för HV:s stortalang

Trots att det är sommar har en landslagstrupp i ishockey presenterats. Det handlar om Juniorkronornas trupp till landskamperna i USA i månadsskiftet juli/augusti.

På måndagen presenterade förbundskapten Tomas Montén Juniorkronornas trupp till landskamper i Plymouth, USA.

Sverige möter tre olika lag från USA, Kanada och Finland mellan 27 juli och 3 augusti. Det blir de första matcherna inför nästa säsongs stora mål – JVM i Tjeckien i jul- och nyårshelgerna.

Skrev NHL-kontrakt

I truppen återfinns HV71:s lovande forward David Gustafsson, som för bara några dagar sedan skrev på ett treårsavtal, ett så kallat rookiekontrakt, med NHL-klubben Winnipeg Jets som är värt åtta miljoner kronor. 19-åringen kommer dock att spela med HV71 under den kommande säsongen.

– Jag vill fortsätta utvecklas något år till i HV. Sedan vet jag inte mer, utan det är det vi har pratat om, sade han till Jnytt i samband med att han tog studenten i fredags.

David Gustafsson spelade JVM redan under den gångna säsongen och lär ha goda möjligheter att få en tongivande roll även i den kommande turneringen.