Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt toppjobb för Mats Green

Mats Green, tidigare moderat kommunalråd i Jönköping, har utsetts till ny bostadspolitisk talesperson samt till ny ledare för Moderaterna i Civilutskottet. – Nu kan jag göra skillnad i ödesfrågor för vår region, säger Green till Jnytt.

Mats Green, riksdagsledamot för Jönköpings län sedan 2014 och tidigare kommunstyrelseordförande i Jönköpings kommun, har av nye partiledaren Ulf Kristersson och en enig moderat riksdagsgrupp utsetts till ny bostadspolitisk talesperson samt till ny ledare för Moderaterna i Civilutskottet.

– Jag är överväldigad att Ulf har valt ut mig att vara en del av det ledarlag som ska vinna valet för Moderaterna och alliansen nästa år, säger Green.

– Jag är väldigt hedrad och ödmjuk men framförallt taggad inför uppgiften att företräda Moderaterna i bostads- och samhällsplaneringspolitiken och i alla övriga frågor som Civilutskottet ansvarar för och att göra allt jag kan för att åstadkomma ett regimskifte och en moderatledd regering senast 2018.

”Driva ödesfrågor”

Ulf Kristersson har tydligt lyft fram att bostadskrisen innebär att bostadspolitiken kommer vara en av de centrala frågorna i valrörelsen 2018 och att Moderaterna ska vässa sin profil där.

– Jönköpings län har alltid legat mig varmast om hjärtat, och nu kan jag göra skillnad i ödesfrågor för vår region. Det känns bra att kunna göra konkret skillnad för de som har valt in mig, säger Green.

– Detta ger mig ännu bättre möjligheter att med kraft driva de ödesfrågor som är viktiga för Jönköpings län i allt från bättre möjligheter för hela länet att växa att utvecklas med fler invånare, att hitta en långsiktig lösning för bostadsbyggande vid Skillingaryds skjutfält, se till så att Anderstorps Motorbana kan växa och utvecklas och ett uppluckrat strandskydd så att länet kan bättre kan konkurrera med storstäderna om nya invånare.

Sitter passiv

Mats Green är kritisk mot att den rödgröna regeringen och bostadsminister Peter Eriksson (MP) sitter passiv mitt i den största bostadskrisen sedan 60-talet.

– Trots det har ingen regering kommit med så få förslag som den här, och det är både oacceptabelt och ohållbart. Jag är beredd att göra vad som krävs och vända på alla stenar.

Green nämns som tänkbar bostadsminister vid en borgerlig valseger, men det är inget han själv vill spekulera i.

– Jag fokuserar bara på att göra ett så bra jobb som möjligt fram till valet, säger han.

Mats Green efterträder Ewa Thalén-Finné som blir ny 1:e vice talman i Sveriges Riksdag.