Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyttig helg för Hallby: ”Är supernöjd”

Två segrar, en förlust – och en mer sammansvetsad trupp. Hallbys tränare Jesper Östlund är mycket belåten när han summerar helgen i Kungsbacka. – Jag är jättenöjd, säger han.

Hallby reste redan i fredags till Kungsbacka för att vara med i träningsturneringen Team Sportia open. Jönköpingslaget spelade tre matcher mot allsvenskt motstånd, förlorade med 30-32 mot HK Aranäs men vann därefter med 32-29 mot Torslanda HK och med 27-25 mot Kungälvs HK.

– Jag är jättenöjd med vad jag fick ut av helgen. Alla spelare har fått den speltid de behöver, och det känns bra, säger Jesper Östlund.

”Lite upp och ner”

– Spelmässigt har det varit lite upp och ner, framför allt i dag var det rätt sunkigt. Det var trötta ben och huvud efter tre matcher på tre dagar, dessutom spelade vi redan klockan 10 i dag. Dagens match är den jag är mest missnöjd med, och vi skällde på varandra lite i halvtid. Lördagens match var den roligaste att vi lyckades vinna. Många unga fick speltid, bland andra Lukas Wallinder och Alexander Fagervold, båda födda 2001. Våra kantspelare var fantastiska den här helgen, Marcus Erlandsson och Adam Tumba gjorde 40 mål tillsammans.

Vid sidan av handbollen ägnade sig Hallby åt krabbfiske och att få ihop och svetsa samman gruppen.

Snart premiär

– Laget känns väldigt välsvarvat, killarna har kul tillsammans. Det är viktigt att de inte bara kommer och tränar, den här helgen var ett tillfälle att umgås och lära känna varandra på ett bättre sätt, säger Östlund.

Nu återstår det mindre än två veckor till seriepremiären, då Hallby tar emot Redbergslid i sin första säsong i högsta serien på 53 år.

– Vi har lite att jobba med, framför allt i uppställt spel i både anfall och försvar. Sedan behöver vi pilla lite med sex mot fem-spelet och sådana specialgrejer, säger Jesper Östlund.