Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ofredande och bråk – så blev natten

Polisen som jobbade på A6-området natten till påskdagen hade fullt upp då det var mycket folk och fordon på platsen och berusningsgrader var hög. Flera brott har rapporterats in kopplade till området.

Polisens inriktning under natten var att jobba förebyggande och snabbt agera i händelser som kan leda till allvarligare brott. I dessa fall handlade det exempelvis om att omhänderta personer som varit våldsamma eller för berusade för att visa sig på de platser där det för tillfälligt varit mer stökigt.

”Saker händer hela tiden som kräver vår uppmärksamhet, men i stort är stämningen god. De polisiära resurserna jobbar aktivt med att röra sig i området och försöka motverka för hög berusningsgrad och grövre brott. Skulle något ske finns vi på plats och kan agera snabbt”, skrev polisen på sin Facebooksida natten till söndagen.

Våldsam vid gripandet

Under natten grep polisen en person som är misstänkt för misshandel och våld mot tjänsteman. Tjänstemannen syftar i det här läget på en polis. Polisen fick kännedom om att en person blivit misshandlad på parkeringen vid Asecs. När den misstänkte mannen skulle gripas gjorde han våldsamt motstånd.

– Det handlar om en man i 20-årsåldern som är gripen, uppger Björn Öberg.

Polisen uppger att brottet skett i en folksamling där det funnits många vittnen och därför vill polisen inte gå ut med så mycket detaljer om brottet förrän de kontrollerat uppgifterna i förhör.

Sexuellt ofredande anmält

Polisen har under natten också fått in en polisanmälan om sexuellt ofredande på parkeringen vid Asecs.

– Det är en kvinna i 20-årsåldern som har drabbats, men jag har inte så mycket mer information kring händelsen, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

En förundersökning har inletts och polisens utredare började under natten med förhören. Ingen person hade under söndagsmorgonen gripits för brottet.

I Jönköping city ska det enligt polisen ha varit lugnt efter omständigheterna. Då krogarna räknat med fler besökare än vanligt hade polisen planerat för att kunna arbeta i området.

Bil började brinna

SOS Alarm fick vid 04:08 på söndagsmorgonen larm om att en personbil brann vid Jula i Jönköping.

– Det brann när vi kom dit, men vi släckte branden och åkte därifrån, berättar räddningstjänstens ledningsoperatör.

SOS Alarm fick också in flera larm om misstänkta bränder under natten, men det visade sig bara vara vanliga påskeldar.

Vid klockan 23:15 på påskaftonen hade polisen omhändertagit 17 personer enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 140 ärenden mellan klockan 22 på lördagen och 06 på söndagen. Läget på motormässan ingår i siffran 140 ärenden. 36 personer i hela länet har frihetsberövats på grund av berusning av alkohol eller narkotika.