Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OIsson räddade J-Södra i bottenmötet

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Fredrik Olsson räddade poäng när J-Södra spelade 2-2 mot Örgryte. På måndagen var det återigen Olsson som blev poängräddare när han gjorde 1-1 i bortamatchen mot IK Frej. Efter den oavgjorda matchen ligger J-Södra kvar under kvalstrecket med fyra omgångar kvar. - Vi vet hur verkligheten ser ut, säger Olsson till Jnytt.

J-Södra gjorde en ändring i laget i jämförelse med matchen mot Örgryte. Max Watson satt på bänken och Fredric Fendrich spelade från start. Sebastian Crona tog Watsons plats i trebackslinjen och Fendrich tog plats på mittfältet.

Det var en något trevande matchinledning som inte bjöd på något skönspel på den regnblöta konstgräsmattan.

Under halvlekens gång blev det mer och mer bollinnehav för J-Södra som hade halvlekens bästa anfallsförsök, dock utan att skapa någon riktigt het målchans. Närmast kom gästerna när Daryl Smylie helt omarkerad fick nicka på en hörna, nordirländaren fick dessvärre för J-Södra inte alls träff med pannan och bollen gick utanför. Det var mållöst efter den första halvleken.

- Vi trycker ner dem och har många inlägg som fastnar på deras gubbar. De försvarar med mycket folk, men vi följer vår taktik bra och kommer bakom deras ytterback flera gånger. Sen måste vi bättra på kvaliteten på inspelen, säger Tommy Thelin.

Tidigt mål i andra

I upptakten på andra halvlek hade först Nsima Peter en bra chans, men han fick se sitt skott räddas på ett fint sätt av Frank Pettersson. Några minuter senare fick hemmalaget hörna och då tog de ledningen. Joakim Runnemo kunde nicka bollen i mål från nära håll.

- Vi har tio minuter i inledningen på andra där vi går ner oss och släpper in ett mål. Sen tycker jag vi tar över igen och lugnar ner oss. Vi spelar som vi vill och kommer med mer fart och fortsätter pumpa in inläggen, de centrerar med hela laget och då finns det ytor bakom, säger Thelin.

J-Södra hämtade sig omgående och Daryl Smylie var ytterst nära att kvittera, men hans skott räddades av Hampus Elgán. Tommy Thelin rullade in returen, men flaggades av för offside. Ett beslut som såg högst tveksamt ut.

En stund senare tog sig Thelin för baksidan av låret och lagkaptenen tecknade direkt för byte.

In kom Fredrik Olsson och precis som i matchen mot Örgryte skulle anfallaren bli målskytt. Efter ett fint anfall längs högerkanten kunde Olsson stöta in bollen efter ett inlägg av Tom Siwe. Målet kom med en kvart kvar att spela.

- Det var fint kombinationsspel på kanten och Tom kom i en bra löpning, jag försökte hitta en bra yta och bollen kom perfekt till mig och det var bara att försöka stöta in den, säger Olsson

"Tudelad känsla"

J-Södra försökte framåt för att avgöra, men det skulle inte bli några fler mål och matchen slutade 1-1.

- Spelmässigt är det en av våra bättre matcher på hösten, det är skönt att vi kan såga oss igenom och inte behöver spela på chans. Vi spelar som vi vill och stressar inte upp oss, säger lagkapten Tommy Thelin.

- Det är klart vi gärna hade velat vinna matchen och det är en liten besvikelse med 1-1. Det känns som vi har en del att gå på för att få in 2-1, men tyvärr får vi inte det. Samtidigt är det väldigt viktigt att inte förlora och släppa iväg de andra lagen, så det är en tudelad känsla, resonerar Fredrik Olsson.

Poängen till trots, J-Södra är kvar under kvalstrecket. Det är jämnt runt strecket, J-Södra på plats 13 har en poäng till Varberg som ligger tia. Fredrik Olsson tycker inte det finns någon stress i laget angående tabellpositionen.

- Det skulle jag inte säga. Vi vet hur verkligheten ser ut och kan inte göra annat än så bra som möjligt och lägga fokus på det.

Hur skönt är det för egen del att få komma in och göra mål i två raka matcher?

- Det är klart, det känns som jag har mycket mer att ge än vad säsongen är visat. Jag kämpar på för att få speltid och det är klart det är skönt att göra mål.