Gruppen uppger på sociala medier att de har tröttnat på kaoset som utspelar sig på A6 varje år i samband med motormässan på Elmia. Nu håller de i ett streetrace efter bilmässan på hemlig ort och all information får deltagarna via sms.

Ett av kraven för att få delta är bland annat att deltagarna inte får skriva något på Facebook och inte köra i karavaner. Den som ser polisen uppmanas åka åt något annat håll.

Gruppen lovar en fartfylld kväll och att de håller på tills folk tröttnar. I skrivande stund har 2 000 personer sagt att de kommer och 6 400 uppger att de är intresserade av evenemanget.

I samband med motormässan på Elmia så samlas tusentals motorentusiaster och utbyter erfarenheter. Många brukar samlas på A6-parkering efter mässans stängning. Dock är streetrace och spontan drifting ett problem som kan innebära livsfara för utövare och åskådare. Polisen brukar ha en stor bevakning av händelserna och man kommer att ha polishelikoptrar i luften för att ha koll på området under påsken.

– För vår del gäller det ju bara att övervaka det så bra som möjligt, så att man inte kommer igång med de här körningarna, säger Peter Karlsson till