Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avstängningar stör J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra IF vann den viktiga matchen mot GAIS och har nu en plats i Superettan 2019 helt i egna händer, ett nytt stort steg mot överlevnad kan tas mot Landskrona BoIS i eftermiddag. Men laget får klara sig utan den avstängda duon Daryl Smylie och Amir Al-Ammari. – Det kom extra olägligt, säger Andreas Brännström.

Amir Al-Ammari och Daryl Smylie fick gula kort mot GAIS. Det innebär att de nu är avstängda när J-Södra kan ta ett stort steg mot nytt kontrakt i matchen mot Landskrona.

– Det är klart, båda två gjorde en jättebra match senast. Det är aldrig bra tajming med avstängningar, men detta kom lite extra olägligt. Men jag tycker vi har hanterat det bra tidigare, vi hade en period för ett tag sedan med väldigt mycket avstängningar. Vi börjar bli vana, säger lagets tränare Andreas Brännström efter fredagsträningen på Odensberg och berättar att han vill se sitt lag fortsätta på den inslagna vägen efter matchen mot GAIS.

– Det är ju lätt i ett utsatt läge att man är feg och gömmer sig lite, eller så får man kliva fram och ta ansvar och det gjorde vi på ett bra sätt. Så det handlar mycket om att ta vid där, att fortsätta på det vi började.

Möter avsågat bottenlag

När den förra omgången var avslutad och summerad konstaterades det att Landskrona BoIS åker ur Superettan. Huruvida det är bra eller dåligt för J-Södras del duckar spelare och ledare ifrån att svara på.

– Jag vet inte, det blir väl ofta att man efterhandskonstruerar det där. Att man säger att ett lag som gör det bra kunde spela avslappnat och om de inte gör det bra är det för att de inte hade något att spela för. Så för vår del gäller det att ta det till den punkter att vi efter matchen kan säga att de hade inget att spela för, säger Brännström.

– Jag vet inte, det får visa sig imorgon (om det är en fördel). Vi ska fokusera på vårt spel och vår inställning så får vi se hur långt det räcker, men vi får hoppas på tre pinnar, säger mittfältaren Fredric Fendrich.

Rutinerade rävarna får gå i bräschen

Efter matchen mot GAIS har det så kallade äldre gardet fått beröm, spelarna som funnits i klubben under längre tid klev fram och visade vägen. Trotjänaren säger att det är viktigt även i matchen mot Landskrona och att laget jobbar vidare tillsammans med att få in samma känsla som senast, och där har de rutinerade spelarna ett ansvar.

– Absolut. Det är ett stort ansvar på hela gruppen så klart, men som du säger så får vi som varit med ett tag försöka gå i bräschen och visa lite vad som krävs. Det tycker jag vi försöker med hela tiden, men det ska göras i handling också.

Vad är det som har gjorts i handling?

– Vi har kommit ihop bättre som grupp, men de här matcherna har vi fått ihop det och verkligen tänt till ordentligt. Egentligen ska vi tända till varje match, oavsett om det är på våren eller hösten. Men just nu är läget som det är och då måste vi knyta näven. Det låter klassiskt, men man kommer inte undan från att det är så, avslutar Fredric Fendrich.

Jnytt-TV: Marcus Tegenbäck tränar med J-Södra igen, i klippet ger han sin syn på skillnaden att tillhöra ett topplag likt Assyriska och sen ett gäng som krigar i botten.