Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbil välte - väg avstängd länge

En singelolycka inträffade under tisdagsmorgonen på riksväg 40 mellan Hedenstorp och Axamo i riktning mot Göteborg. SOS Alarm fick in larmet vid 08:48. En lastbil hade vält och blockerade vägen och vägen var fullt framkomlig först under kvällen.

Lastbilen hade vält och hamnade i diket. Olyckan inträffade i höjd med flygplatsen, högst upp i Göteborgsbacken.

Räddningstjänst och polis åkte till platsen. Ett körfält i riktning mot Göteborg fick stängas, men det andra hölls öppet med reducerad hastighet.

– Det har inträffat en olycka ovanför Göteborgsbacken. En trailerdragare har hamnat i diket. En del ligger på sidan och en på taket. Lastbilen blockerar ena körfältet. Räddningstjänsten åkte dit och ska tömma lastbilen på diesel och sedan kommer även Trafikverket att åka dit, berättar räddningstjänstens ledningsoperatör precis efter att olyckan inträffat.

Oklar orsak

Det är oklart varför olyckan inträffat och enligt räddningstjänsten blir det något för polisen att utreda.

– Två ambulanser körde till platsen, men ingen ska ha behövt följa med till sjukhus och ambulanserna ha redan lämnat platsen. Lasten bestod av returpapp, så det var som tur var ingen farlig last, säger operatör vid räddningstjänsten.

Behöver bärgas

Trafikverket åkte till platsen för att dirigera om trafiken. Enligt Jnytts reporter på plats, Erik Boström, var det strax innan klockan halv tio på förmiddagen inga köer på platsen och han beskrev läget på platsen som lugnt.

– Det är lite trafik på vägen, sa han då.

Trafikverket meddelade senare, vid klockan 10:12, att det var stopp i trafiken på väg 40 från Hedenstorp till Axamo i riktning mot Göteborg. Trafikanter uppmanas välja annan väg om möjligt. Enligt Sveriges Radio Jönköping leds trafiken om via Hedenstorps industriområde, med undantag från trafiken mot Jönköping som kan passera som vanligt.

Bärgare åkte till platsen då lastbilen är i behov av bärgning, något som beräknades ta ett tag. Polisen varnar för att det kan uppstå större trafikstörningar i samband med bärgningsarbetet.

Inga brottsmisstankar

Polisen kommer att skriva en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

– Just nu är det mycket fokus på trafiken. I och med bärgningen kan det stöka till sig lite. Jag har ingen prognos för när bärgningen ska vara klar, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson.

Trafikverket gick först ut med att vägen skulle vara fullt framkomlig under tidig eftermiddag, men att det kunde ändras beroende på återställningsarbetets omfattning. Det ska vara mycket stor påverkan på trafiken och först vid 18.30-tiden rådde åter full framkomlighet. Enligt Trafikverket kan det fortfarande kan förekomma köer förbi olycksplatsen.

Vet du mer? Har du bilder? Mejla Jnytt!