Det har svängt om Husqvarna under säsongsinledningen. Krysset mot Mjällby följdes av sex raka förluster innan laget radade upp tre segrar i rad. Men nu är den fina sviten bruten.

HFF gjorde annars matchens första mål mot Kristianstad, när Ryan Binns hittade rätt för fjärde gången den här säsongen.

– Det var vårt första längre etablerade anfall. Vi hade bollen i en och en halv minut och det var ett bra avslut i bortre, säger Benjamin Westman.

Sent kvitteringsmål

HFF lyckades inte behålla ledningen fram till halvtidsvilan. Med fem minuter kvar av första halvlek kvitterade Kristianstad när Paulo Ippolito nickade in en hörna i mål.

– Vi var tyvärr för mjuka när vi släppte in 1-1-målet, det var en markeringsmiss. Det målet kändes ohyggligt onödigt, hade vi haft 1-0 i paus hade det varit en helt annan känsla, suckar Westman.

– Det var inte någon jättebra match från någon sida. De kom ut aggressivare och vi kom inte upp i nivå i början. Det var en rätt hafsig match då med enkla bolltapp och bortslagna passningar. De satte tuff press på oss men när vi kom ur den fanns det fantastiska ytor att spela på.

”Farligare när det blir farligt”

1-1 stod sig till matchminut 70, då Kristianstads Ahmed Hassan såg till att hemmalaget var i ledning för första gången i matchen.

– Vi hade bollen men slog en för svag sidledspassning, vilket gjorde att vi åkte på en omställning. Vi började andra halvlek helt okej och vi borde ha gjort ett ledningsmål när det stod och vägde, säger Westman.

Tio minuter senare utökade skåningarna ledningen till 3-1 när Andreas Grahm skarvade bollen i mål vid den främre stolpen.

– Vi hade åtminstone en hundraprocentig chans i slutet av matchen när Albin Carlsson hade mycket mer tid än vad han upplevde. Som helhet måste vi bli farligare när det blir farligt för att det ska bli mål. Vi ska kunna straffa dem på ett bättre sätt, säger Benjamin Westman.

– Nu handlar det om att lära sig av misstagen och göra det grundläggande bra i varje match, annars vinner vi inga matcher i den här serien.