Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Optimistiskt J-Södra jagar poäng

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

I kväll möter Jönköpings Södra Gefle på bortaplan. – Vi börjar prata samma språk på planen allihop, säger Fredric Fendrich till Jnytt inför matchen.

Redan under torsdagen lämnade J-Södra Jönköping för att påbörja resan till Gävle. I kväll är det dags för match mot Gefle på Gavlevallens konstgräs.

Fredric Fendrich saknades i hemmamatchen mot Frej, där J-Södra vann med 1–0 efter att Arni Vilhjalmsson avgjort på övertid.

Men nu är Fendrich redo för match igen.

– Det känns bra. Kroppen känns bra, absolut, säger Fendrich efter ett nyligen avslutat träningspass i solskenet på Odensberg.

J-Södra inledde säsongen knackigt, men har på de tre senaste matcherna tagit sju poäng efter att ha vunnit mot Norrby och Frej och kryssat mot Brage.

Och nu är man alltså på jakt efter en ny match med nya poäng.

"Göra bra prestation"

– Vi ska göra en bra prestation. Det såg väldigt bra ut på träningen, bra fart och bra intensitet. Vi är fullt laddade för match, säger Fredric Fendrich som tycker att laget tar steg varje dag i sin utveckling.

Vad talar för poäng mot Gefle?

– Vi har jobbat på jäkligt bra på träningarna, med de grunderna vi ska jobba med. Det som talar för är att det börjar sitta mer och mer vi börjar bli mer kompakta, vi börjar prata samma språk på planen allihop, vi kommer längre och längre fram i utvecklingen hela tiden, säger Fredric Fendrich.

Hemmalaget Gefle kommer till match med sju inspelade poäng under säsongsinledningen, alltså lika många, eller få beroende på hur man ser det, som J-Södra. Laget har två raka 3–1-förluster.

Svensson avstängd

J-Södras manager Christer Persson säger att laget har förberett sig på samma sätt som vanligt och att fokus inte har varit på något speciellt för att Gefle står för motståndet.

– Vi har studerat Gefle och förhoppningsvis identifierat deras styrkor och svagheter. De har bra fart på sina kanter med sina yttrar och hittar en variation i sitt spel. De har en rutinerad spelare i Jonas Lantto som ligger bakom en del i deras offensiva spel. Sedan har de en del unga spelare också. De är i en fas där de sätter saker på plats. Det är som vanligt en tuff utmaning, men förhoppningsvis är vi redo, säger han.

J-Södra tvingas klara sig utan Jesper Svensson, som är avstängd. Vem som tar hans plats på yttermittfältet återstår att se.

– Vi har tagit ut en trupp på 18 spelare men släpper inte startelvan redan nu. Eftersom vi har tre matcher på tio dagar måste vi dels formera oss kortsiktigt och dels utnyttja truppen på längre sikt. Vi tittar på hur vi kan belasta truppen på bästa sätt, säger Christer Persson.

JnyttTV. Daryl Smylie om formen och säsongen.