Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oväntad comeback när HV föll

LINKÖPING. På lördagseftermiddagen var det omstart i SDHL för HV71 och laget spelade borta mot LHC i Saab Arena. Hemmalaget var starkast för dagen och vann med 5-2, i HV gjorde backen Sara Jakobsson en något oväntad comeback. – Det var den för många, säger Jakobsson efter matchen.

HV71 fick en smakstart på den första matchen efter jul- och nyårsuppehållet. Sanni Hakala gjorde 0-1 i boxplay redan efter 1:52. Den första perioden var överlag jämn där hemmalaget med hjälp av tre numerära överlägen hade något farligare målchanser.

1-1 kom när Kennedy Marchment satte pucken i mål efter en snabb omställning och innebar likaställning efter 20 spelade minuter.

Tog ledningen igen

I den andra perioden fick HV71 återigen en fin start, efter en tekning kunde Felizia Wikner-Zienkiewicz snyggt sprätta in pucken högt i mål. Ledningen varade i ett par minuter, därefter gick HV-försvaret bort sig gånger två. Först kom två LHC-spelare helt rena med Alba Gonzalo, som räddade. Kort senare vann hemmalaget en tekning och gick enkelt förbi bortaförsvaret, Pernilla Winberg stötte in pucken i mål.

– Första halvan av första perioden låg vi på riktigt bra. Sen blir det några individuella misstag och det kommer några mål i baken, säger Sara Jakobsson, till Jnytt efter matchen.

Efter 12 minuter av den andra perioden tog LHC ledningen för första gången i matchen. HV tappade pucken på egen blålinje och Moa Wernblom hittade Emma Murén som gjorde 3-2.

HV71 saknade ett antal spelare, bland annat viktiga backen Sabrina Zollinger och rutinerade Jenni Asserholt. Dessutom är fyra spelare iväg på U18-VM och ju längre matchen led ju tydligare syntes det att HV enbart kom till spel med 14 utespelare.

"Blir lite tunga ben"

När Denise Altmann tryckte in 4-2 efter en rörig situation efter 15:11 i den tredje perioden kändes matchen avgjord. Trots att HV fick spela fem mot tre i slutet skapades det ingen riktigt het reduceringschans och Linköping vann matchen med 5-2 efter ett mål i tom bur i matchens slutsekund.

– Det är klart vissa spelare få spela mycket, framför allt på backsidan där vi mest gick på fyra spelare. Det blir lite tunga ben, men samtidigt vill alla spela mycket och får man chansen att göra det tar man den, säger Jakobsson.

Säsongens första i SDHL

För Jakobssons del var matchen säsongens första i SDHL. Backen avslutade karriären när hon drabbades av utmattningssyndrom, men kom tillbaka och gjorde sex matcher i HV förra säsongen. Med tanke på spelarbristen i HV fick hon frågan om hon ville vara med vid omstarten.

– Lucas frågade om jag ville träna och det gör jag gärna. Sen fick jag ett mess i torsdags om jag ville vara med och spela i helgen. Det tog ett tag innan jag svarade och jag blir jävligt orolig. Jag vill inte trilla tillbaka, men juniorerna är borta om vi är kort om folk och så vidare. Tankarna rullade, men de behövde hjälp, säger hon till Jnytt.

– Jag gjorde inte många byten och det var på ett sätt skönt. Så mycket jag har tränat hela säsongen har de kört bara senaste veckan. Sen är det nervigt att stå i båset och inte spela, även om det är skönt att bara vara i atmosfären är det jobbigt att inte spela och komma in i det.

Hur gick det att spela tycker du?

– Jag försökte slappna av och inte tänka för mycket, innan har jag varit inrutad efter uppvärmning och sådant innan. Nu försökte jag släppa allt och bara ta det för vad det är och det gick ganska bra, säger hon.

HV71 spelar under söndagen igen, denna gång hemma mot Leksand. Även då finns Sara Jakobsson med, men därefter är det oklart hur säsongen blir för 27-åringen.

– Jag vet att det är bortahelg nästa vecka och det vet jag inte om jag är redo för än, avslutar hon.

Jnytt-TV: Felizia Wikner-Zienkiewicz om matchen.