I lördags bortavann Råslätts SK mot Gislaved IS med 2-0 och säkrade därmed både seriesegern och avancemanget tillbaka till division 3.

– Det är väldigt roligt och väldigt oväntat. Vi var kraftigt nederlagstippade inför säsongen, men det var så utgångsläget var och att det var oväntat gör det bara ännu roligare, säger Daniel Culha till Jnytt.

En anledning till att Culha menar att det var oväntat med avancemanget är att föreningen haft större fokus på sin ekonomi och att det sportsliga har kommit lite i skymundan de senaste åren.

– Vi har vunnit elitfyran tidigare men då har vi haft andra förutsättningar, denna säsong har vi drivits på en division 6 budget där vi inte kunnat göra något annat än att träna och spela matcher. Och dessutom helt ideellt från spelare och ledare, men som sagt, det gör att det blir ännu roligare, säger Culha.

Varför vinner ni serien?

– Det är svårt att säga, vi har fått det att funka rätt bra kollektivt. Vi förlorade seriepremiären men sen gick vi 16-17 matcher obesegrade och har klarat av de hinder som vi ställts emot.

Laget har inte firat seriesegern ännu utan väntar med det till det att säsongen är helt färdigspelad. Dock säger Culha att jobbet med truppen till nästa säsong inleds nu. Vad avancemanget betyder för klubben, som dragits med problem både på och utanför planen de senaste åren är Culha lite osäker på.

– Jag vet inte, jag tror det är bra med lite positiva vindar men det handlar om att komma på fötter ekonomiskt och få igång alla funktioner i föreningen igen.